Sociale veiligheid & leerlingenzorg

In een goede sfeer, leer je zoveel meer. Daar geloven we in. Vandaar dat we hard werken aan sociale veiligheid. Op onze school werken we volgens de methode van Positive Behaviour Support. Dat betekent dat we gewenst gedrag stimuleren. Door te benoemen wat leerlingen goed doen en ongewenst gedrag effectief om te buigen, creëren we een veilige schoolomgeving waarin leerlingen de ruimte krijgen om te leren.

In ons team zit een Intern Begeleider, ook wel IB’er genoemd. Dit is juf Michaela. Zij is er voor leerlingen die net iets meer ondersteuning nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij rekenen of taal. Het kan ook zijn dat leerlingen hier juist uitzonderlijk hoog op scoren. Ook dan kan de IB’er helpen om extra uitdaging te bieden. Om te weten welke leerlingen deze extra ondersteuning nodig hebben, is juf Michaela regelmatig in de klassen aanwezig.

Van onze staf zijn Gertjan, Deonise of Michaela vaak ’s ochtends op het schoolplein te vinden. Heb je een vraag of maak je je zorgen? Dan kun je één van hen aan hun mouw trekken. Handig, je hoeft dus geen afspraak te maken.

WhatsApp

App met ons