Opleidingsschool

Als opleidingsschool Anna van Buren begeleiden we studenten in hun stage. Wij vinden jou het talent van de toekomst. Jouw frisse blik is voor ons inspirerend en essentieel ons onderwijs continu te verbeteren. Je bent dus meer dan welkom!

Een mix van jong talent

Ieder jaar mogen we een zeer gevarieerde en gezellige mix van jong talent verwelkomen. Zo kunnen leerlingen van het Zone College en het Bonhoeffer College enkele dagen of weken komen ‘snuffelen’ aan ons onderwijs. Daarnaast ontvangen we studenten van de ROC-opleiding Onderwijsassistent, studenten van Sport en Beweging of ALO-studenten, Pabo-studenten van Saxion en Windesheim en studenten van de Ad-PEP van Saxion.

Volop vrijheid om je te ontwikkelen

Als student krijg je begeleiding en ruimte om onderwijs goed vorm te geven. Met ons vertrouwen kun je experimenteren en belangrijker nog: we nemen de tijd om jou goede feedback te geven. Als toekomstige onderwijsprofessional heb jij een volwaardige plek binnen ons team.

“Ik voelde me een collega in plaats van een student”

Goede begeleiding

Goede begeleiding is het halve werk. Je hebt een eigen mentor die jou begeleidt in de klas en op school. Vanuit de stichting VCO Oost-Nederland hebben we twee schoolopleiders. Zij zijn de brug tussen jou en je opleiding. Want het beste leer je door samen onderwijs te maken. Dat betekent dat je gerust mag aangeven dat je iets nog niet kan of niet weet, dat je een situatie lastig vindt of dat je benieuwd bent hoe een ander een situatie aanpakt.

Goed onderwijs maak je samen!

Veel van onze studenten blijven na het behalen van hun diploma bij ons werken. Daar zijn we maar wat trots op! Als je bij ons aan de slag gaat, houdt je begeleiding niet op. Je krijg als startende leerkracht ondersteuning bij ‘belangrijke’ zaken in de klas. Denk daarbij aan toetsperioden, klassenmanagement, rapporten maken en verslaglegging doen, maar ook bij oudergesprekken of het maken van een jaarrooster. Zo zetten we samen de eerste stappen in jouw loopbaan.

Informatie en kennismaken

Wil je graag weten of je in aanmerking komt voor een stage? Neem gerust contact met ons op.

WhatsApp

App met ons